Mijn naam is Anne-Marie van Gool, oprichter van RAET&DAET. Social media manager en tekstschrijver. Moeder, partner, dochter en vriendin. Als ik kennismaak met een potentiële opdrachtgever wil ik graag weten wie diegene is, wat hem of haar beweegt in het ondernemerschap, om vervolgens aan te voelen welke tone of voice past bij de (online) content die ik ga schrijven. Een wederzijdse klik bij een samenwerking is voor mij essentieel. Net zoals ik het leuk vind om veel over die ander te weten, vind ik het ook belangrijk dat die ander iets meer over Anne-Marie weet. Wie ben ik, wat kan ik voor je betekenen, wat kun je verwachten qua aanpak, en wat maakt mij, naast RAET&DAET, blij?

Aanloop naar het ondernemerschap…

Organisatie en communicatie lopen als rode draad door mijn werkende leven. Na mijn afgeronde HBO (Management, Economie en Recht) en WO (Beleids- en Organisatiewetenschappen) studie ben ik begonnen als consultant werving & selectie. Eerst bij een uitzendorganisatie en vervolgens bij een internationale organisatie. Na enkele jaren heb ik de overstap gemaakt naar een beleidsmatige functie en ging ik als beleids- en verenigingsmedewerker aan de slag. Na verloop van tijd kreeg de functie een organisatorische en communicatieve invulling; dat bleek me op het lijf geschreven. De volgende stap in mijn carrière leidde me naar het familiebedrijf van m’n vader en broer en halverwege 2018 was het tijd voor ‘bezinning’. Waar sta ik in mijn carrière en wat zijn mijn ambities voor mijn nabije (en verdere) toekomst? ‘Iets voor mezelf beginnen’ heb ik altijd geroepen. Een gedachte die me als dochter van een ondernemer met de paplepel werd ingegoten. Dit was het moment! In januari 2018 heb ik stap gezet en RAET&DAET opgericht.

RAET&DAET…

RAET&DAET verzorgt het gehele social media beheer en schrijft (SEO) blogteksten voor mkb- en zzp-ondernemers. Van het bedenken van de content, de afstemming met de opdrachtgever, het online plaatsen en de follow up. Ook voor het schrijven van korte, pakkende blogteksten ben je bij RAET&DAET aan het juiste adres.

RAET&DAET – je spreekt het uit op z’n Hollandsch – doet wat er staat. Ondernemers adviseren en werk uit handen nemen. Met ze mee denken en vooral ook mee doen (met de nadruk op doén).  Met als doel: zorgen dat de ondernemer zich kan focussen op datgene waar hij of zij goed in is – en doorgaans meer plezier aan beleeft dan aan teksten schrijven – : ondernemen! Waarom met AE? Onderscheidend en origineel.

'RAET&DAET verzorgt het social media beheer en schrijft (SEO) teksten voor ondernemers in het mkb en zzp'

Persoonlijk, praktisch, punctueel…

Persoonlijk, praktisch en punctueel. Persoonlijk: ik hou van korte lijntjes. Je hebt dus altijd één en hetzelfde aanspreekpunt. Praktisch: geen uitgebreide rapporten of verslagen maar concrete teksten voor social media en website. Het gaat immers om jouw online zichtbaarheid. Punctueel: door mijn voorliefde voor planning en organisatie mag je rekenen op correcte teksten en continuïteit van de online berichtgeving.

Mijn ideale opdrachtgever is een sparringpartner die graag vertelt over zijn of haar bedrijf, product of dienst, weet wat er gecommuniceerd mag worden richting de doelgroep en nadenkt over passend beeldmateriaal. Daarna mag jet het loslaten. Ik ga voor je aan de slag, schrijf de content, plaats en beheer deze. Uiteraard overleggen we tussentijds en geef ik je inzicht in het bereik, in wat scoort en waar we nog een tandje bij kunnen zetten. Geen uitgebreide rapportages, wel de daad bij het woord, een vlotte pen en een positief kritische blik op tekst.

persoonlijke-kaart-van-de-ronde-vorm_318-34268

PERSOONLIJK
Eén contactpersoon
Korte lijntjes
Informeel

Icons-04

PRAKTISCH
Tekst voor social media
Blogteksten voor website
Hands on

Icons-03

PUNCTUEEL
Heldere teksten
Juiste tone of voice
Aandacht voor de context

Icons-01

AANDACHT
Mkb’er of zzp’er
Wie ben je en wat doe je
Vertel me over jouw business

Icons-05

COMMUNICATIE
Content schrijven
Content beheren
Online en Offline

Icons-02

SAMENWERKEN
Is er een klik?
Leuk!
Aan de slag!

Meer over mij…

Ondernemer dus. Maar er is meer. Moeder, partner, dochter, vriendin. Met plezier vul ik dagelijks uurtjes met schrijfopdrachten voor fijne opdrachtgevers. Moeder van een prachtige dochter die maar al te graag (en terecht) tijd en aandacht vraagt (en die ik het liefst de hele dag zou knuffelen), vriendin van een hele leuke man, bevoorrecht met lieve familie en omringd door dierbare vriendinnen waar ik graag mee afspreek. Ik ontmoet graag andere ondernemende vrouwen om met elkaar kennis te maken, van elkaar te leren, te inspireren en wie weet samen te werken.

Verder word ik blij van rommelen, schuiven en inrichten in huis. Ga ik graag ergens lunchen en word ik blij van een middagje winkelen. Het voornemen om in 2021 wat meer me-time (vreselijk woord trouwens) te maken voor het opdoen van inspiratie op het gebied van wonen, interieur & lifestyle, aan de slag te gaan met (interieur)fotografie en het schrijven van blogs op de website van RAET&DAET. Je zult begrijpen, vervelen komt niet in mijn vocabulaire voor, mijn dagen hebben doorgaans te weinig uren, maar de uren die ik heb zijn zinvol en gezellig besteed.

Kennismaken of samenwerken?

Overweeg je je social media beheer uit te besteden? Wil je graag dat er structureel frisse teksten op je website worden geplaatst? Ben je fotograaf, bouw je websites of ben je grafisch ontwerper en werk je graag samen met andere zzp ondernemers?

Leuk, laten we een keertje koffie (thee in mijn geval) drinken! Laat gerust van je horen,