De kracht van kleding. De droom van Dress Case.

Afgelopen zomer las ik een artikel over Move2Social in de Dichterbij van Rabobank Hart van Brabant. ‘Ook sociaal ondernemers hebben een goed businessplan en stevig netwerk nodig om van hun idee een succes te maken. Daar helpt Move2Social bij’. In het bijzonder valt mijn oog op het verhaal van Mayke Bremmers uit Helvoirt, eigenaresse van Dress Case. Nadat het eerste contact via LinkedIn is gelegd raken we met elkaar in gesprek; we blijken naast zelfstandig ondernemer nog meer raakvlakken te hebben.

Soms komt er iemand op je pad die je inspireert en waarmee je raakvlakken hebt. Iemand die ook de stoute schoenen heeft durven aantrekken en als ondernemer is gestart. Iemand die maatschappelijk betrokken is en die een doelgroep bedient waarmee je affiniteit hebt. Iemand met durf en lef. Iemand met een droom. En die je het gunt om die droom werkelijkheid te kunnen maken. In haar geval: mensen zich fijner laten voelen door middel van de juiste kleding. Iemand die ook mantelzorger en brus is. RAET&DAET ontmoette Mayke Bremmers van Dress Case en nodigt jou uit je ook door haar te laten inspireren! We vertellen over haar droom, over de balans tussen online en offline, tippen wat ze voor jou zou kunnen betekenen én hoe je haar kunt gaan volgen.

De kracht van kleding

Zo gebeurt het dat ik op een ochtend afreis naar Helvoirt waar ik hartelijk word ontvangen door Mayke, op een sfeervolle locatie met warme kleuren (van zowel de bomen buiten als de kleding binnen). Mayke helpt mensen die moeite hebben een plekje te veroveren in onze samenleving door hen te begeleiden bij hun kleding. Denk hierbij aan mensen die extra zorg nodig hebben of mensen die bijvoorbeeld onzeker zijn of een burn-out hebben. Zij kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. De juiste kleding helpt hen daarbij. Door binnen- en buitenkant met elkaar te verbinden wordt hun persoonlijke verhaal versterkt. Ook is ze er voor mantelzorgers en verzorgers in instellingen. Volgens Mayke kan de juiste kleding veel met iemand doen. Haar grootste inspiratiebron voor het oprichten van Dress Case zijn haar broer Sander en haar moeder. ‘Sander heeft een verstandelijke beperking en daardoor extra veel zorg nodig. Wanneer hij een stoere pet op heeft of een mooi overhemd aan, gaat hij stralen. Ook mijn moeder wist op haar ziekbed precies welke kleding ze aan wilde. Met het juiste shirtje aan en een mooie ketting om voelde ze zich fijner.’

Mayke Bremmers – Dress Case

‘Ik heb een droom en wil meer impact maken’

‘Met Dress Case adviseer ik kwetsbare mensen en begeleid ik hen intensief met het kiezen en dragen van de juiste kleding. Hierdoor voelen ze zich fijner en staan ze sterker in hun schoenen. Dit is steeds een wonderlijk proces. Je ziet mensen groeien.’ Mayke is drie jaar geleden rustig gestart. Nu wil ze verdere stappen gaan maken. Vanuit haar visie wil Mayke nog meer mensen bewust maken van de kracht van kleding. Of zoals ze het zelf omschrijft: ‘ik heb een droom’. Doordat ik zulke mooie resultaten boek wil ik meer impact maken. Ik ben er van overtuigd dat bij zowel zorgorganisaties, bedrijven en onderwijs als bij individuen de kracht van kleding beter benut kan worden. Ik wil een bewustwordingsproces op gang brengen over wat kleding met je kan doen, zodat kleding als middel kan worden gebruikt om je fijner te voelen. Mijn ervaring en kennis wil ik overdragen op anderen zodat nog meer mensen de kracht van kleding mogen ervaren’. Heb je hier ook ideeën over of weet jij iemand die Mayke hierbij kan helpen dan nodigt ze je van harte uit een keertje bij haar op de koffie te komen.

Dit is Anne. Anne is verstandelijk beperkt. Ze is ontroerd omdat ze nieuwe kleding krijgt. Dankzij de jurk die er voor haar gekocht is wil ze dansen. Begeleiders gebruiken dit nu als motivatie om haar af en toe uit haar rolstoel te krijgen.

De balans tussen online en offline

‘Door met mensen te praten en mensen mijn verhaal te vertellen worden ze enthousiast. Mijn bestaande klantenkring heb ik voornamelijk verworven via van mond tot mond reclame. Nu mijn missie zoveel groter is geworden merk ik dat ik meer online ‘aan de slag’ moet. Instagram gebruik ik voor tips rondom kleding dus ik zou het leuk vinden wanneer mensen me hier volgen. Facebook gebruik ik ook voor tips maar hier komen ook mijn klanten voor kledingkastsessies en kleurenanalyses vandaan. LinkedIn is het kanaal waar ik over mijn droom kan vertellen. Hier worden de linkjes gelegd met mensen die mee kunnen helpen mijn droom te verspreiden.’

Geïnspireerd?

Geïnspireerd ging ik huiswaarts. Naast haar ondernemende karakter, triggert ze mij op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en deel ik haar grote liefde (en de zorg) voor een (verstandelijk) beperkte broer.

Benieuwd wat Mayke voor jou kan betekenen? Door middel van workshops, trainingen, inspiratiegesprekken en kledingplannen op maat laat Dress Case zien hoe iedereen de kracht van kleding kan ervaren. Dit doet zij bij zorginstellingen, bedrijven en in het onderwijs en (natuurlijk) ook bij jou persoonlijk.

Mayke nodigt je uit!

Ben of ken je iemand die Mayke verder zou kunnen helpen haar droom te verwezenlijken of vind je het leuk om op de hoogte te blijven van Dress Case? Mayke nodigt je uit om contact op te nemen en haar online te volgen!

Bezoek de website van Dress Case

Volg Dress Case op Facebook 

Volg Dress Case op Instagram

Maak een connectie met Mayke op LinkedIn

Jouw verhaal vertellen?

RAET&DAET biedt (startende) bevlogen ondernemers graag een podium om hun verhaal te vertellen. Neem gerust contact op als jij ook een inspirerend voorbeeld van online en offline ondernemen wilt delen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*

Communicatie | Organisatie: deel jouw verhaal & inspireer!

Ben je trots op je bedrijf, product, dienst? Is er een organisatorisch element in je organisatie waar je trots op bent? Is er een goede online/offline balans? Voer je een succesvol social media beleid? En wil je graag je verhaal delen?

Laat van je horen ; wie weet staat hier binnenkort jouw verhaal!