Zomer! Ga met je blocnote en potlood op avontuur!

Het is zomer in Nederland. Dat betekent voor de meeste mensen vakantie. Even geen werk. Geen zakelijke verplichtingen. Er op uit. Of juist genieten dichtbij huis. Tijd voor jezelf, familie, vrienden. Tijd voor bezinning. Misschien zelfs voor het maken van nieuwe plannen?

Die mailbox móet leeg!

Voor de zomervakantie kan beginnen meen je vaak dat álles af moet. Zelfs acties die al maanden liggen te wachten, lijken nu nog harder te schreeuwen om opgepakt te worden. Die mailbox moet en zal leeg. Tegelijkertijd realiseer je je, na de vakantie gaat het werkende leven gewoon weer verder waar ik vandaag gebleven was. Want met mij, draait het grootste gedeelte van Nederland momenteel op halve toeren.

Terugblikken en vooruitkijken

Vakantie. De balans wordt opgemaakt. Voor de een betekent vakantie een moment om terug te blikken. Wat is er de afgelopen periode gebeurt binnen mijn bedrijf? Wat heb ik als ondernemer ondernomen de afgelopen periode? Ben ik tevreden met de gang van zaken? Ervaar ik een goede werk-privé balans?
De ander kijkt graag vooruit, die laat de zomer en de vakantie inspiratie brengen. Die maakt alweer nieuwe plannen. Waar sta ik met mijn bedrijf. Met mijn eensmanszaak als zelfstandig ondernemer. Als werknemer. Wat wil ik graag bereiken de komende maanden? Hoe ga ik dat bereiken? Ben ik voldoende zichtbaar met mijn bedrijf, als ZZP-er (weten potentiële klanten mij te vinden)? Wat doe ik eigenlijk online? Offline? Is dat in balans?

Misschien kun je wel hulp gebruiken. Voor wat betreft je online zichtbaarheid. Of spar je na de vakantie graag eens met iemand over de (nabije) toekomst van je bedrijf. Gebruik de vakantie periode eens om in je netwerk te kijken wie je daarbij zou kunnen helpen. RAET&DAET kan je wellicht op weg helpen.

Blocnote en potlood

Tot slot nog een tip. Voor velen is het moeilijk om die Ipad of mobiele telefoon even te laten voor wat die is. Je wilt het nieuws blijven volgen. Continue op de hoogte zijn hoe anderen hun vakantie beleven of graag (online) delen hoe jij je vakantie viert. Probeer toch eens jezelf uit te dagen even niet online te zijn; actief noch passief. Stop een blocnote en potlood in je strandtas, daar kun je de leukste ideeën mee noteren. Die worden later dan wel weer uitgewerkt.

Happy summer!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*