Op de thee bij Helma Schellen, marketingmanager Seats2meet

Soms kom je in een omgeving die je buitengewoon inspireert; vanwege de aankleding, architectonische hoogstandjes, de dynamiek. Toen ik een tijdje geleden voor het eerst de nieuwe locatie van Seats2meet in Tilburg bezocht, was dit het geval: wow, wat een inspirerende (werk)omgeving! Tijdens mijn bezoek maakte ik vluchtig kennis met Helma Schellen, marketingmanager. Getriggerd door de locatie en geïnspireerd door deze enthousiaste dame (‘Marketingmanager bij Seats2meet, ik vind dat de beste job ever’), zocht ik haar afgelopen vrijdag nogmaals op. Onder het genot van een kop thee wisselden we ervaringen en tips uit op het gebied van marketing en communicatie.

Je moet gezien worden!

Waar Helma begon met community management, het organiseren van Seats2learnsessies en intervisie sessies, verzorgt zij tegenwoordig de gehele marketing en communicatie van drie vestigingen van Seats2Meet (Tilburg, Eindhoven, Den Bosch). ‘Van het plaatsen van content op social media, tot het bijhouden van de websites en de PR voor alle openbare evenementen die hier plaatsvinden’. Helma haar motto is o.a. ‘Je moet gezien worden’. Social media is daarvoor een perfect medium.

Helma Schellen, marketingmanager Seats2meet (met op de achtergrond de Glazen Zaal)

Marketing is voor jou…

Het ontwikkelen, bepalen, mede uitvoeren en evalueren van een marketingplan is heel uitdagend. Er zijn heel veel trends en ik probeer ze zoveel mogelijk allemaal te volgen zodat ik snel in kan springen op de steeds veranderende markt. De onlinewereld is gigantisch en daarop inspelen is een echte uitdaging. Het motiveren en enthousiasmeren van diverse afdelingen en directie, bijvoorbeeld door het presenteren van nieuwe concepten, vind ik erg leuk. Zo ook het mede bedenken van online en offline campagnes en het verzorgen van social media. Marketing verzorgen voor S2M betekent community building, inbound marketing, relatiebeheer, social media, communicatie en projectmanagement. De werkzaamheden zijn gespecificeerd naar drie werk- en denk niveaus: operationeel, tactisch en strategisch, dus er zijn geen saaie dagen voor mij.

Vertel nog eens iets meer over (het concept van) Seats2meet?

Seats2meet is een vergader- evenement- en congreslocatie, waar tevens ook werkplekken worden aangeboden aan veelal zelfstandig ondernemers. Er worden hier in Tilburg onder andere veel kick-off bijeenkomsten georganiseerd door bijvoorbeeld de universiteit en de ‘echt grote’ bedrijven. Naast het verhuren van zalen voor commercieel gebruik is een gedeelte van ons concept gericht op het laten ontstaan van serendipiteit. Een mooi woord voor een ontmoeting waar je niet naar op zoek bent maar die wel heel waardevol is. En wij geloven dat wie goed doet, ook goed ontmoet.
Door gebruik te maken van een van onze werkplekken op het Plein, geef je aan open te staan voor het delen van kennis waar ook jij gebruik van kunt maken. Jouw werkplek ‘betaal’ je met sociaal kapitaal, niet met euro’s. Onder sociaal kapitaal verstaan wij o.a. dat jouw profiel up to date is, je een foto en skills hebt toegevoegd, je je plek reserveert, je je kennis deelt met anderen, je meehelpt het S2M concept in jouw netwerk te verspreiden en je een bakkie koffie haalt voor degene die naast je zit.

Seats2meet Brabant bestaat uit 3 vestigingen met elk hun eigen doelgroep. Zo zie je in Eindhoven de technische industrie, in Tilburg de maakindustrie en in Den Bosch meer Overheid.

Online of offline?

Online! LinkedIn (staat bij mij met stip op nummer 1!), Facebook, Instagram en Twitter. Ideaal om via deze kanalen te kunnen laten zien wie we zien en wat we allemaal doen. Maar ook voor het vergaren van kennis en het up to date blijven gebruik ik social media, met name Twitter is voor mij een hele waardevolle informatiebron.

Waar word je blij van en/of ben je trots op?

Met anderen een boeiend gesprek hebben, weten wat hen bezig houdt en of ik misschien ergens bij kan helpen. Mijn netwerk is natuurlijk heel erg groot dus mensen aan elkaar verbinden is dan een makkie. Trots ben ik op…(denkt even na) mezelf. ‘Ik kom van onder een steen’ en heb mezelf alle kennis eigen gemaakt en een enorm netwerk opgebouwd.

Meer weten?

Wil je meer weten over (het principe van) Seats2meet, neem eens een kijkje op de website van de locatie in Tilburg of bekijk het filmpje 

Volg Seats2meet Tilburg zeker ook op social media!

LinkedIn
Facebook
Instagram
Twitter

Neem er zelf eens een kijkje, inclusief de LocHal!

Of ga er zelf eens een kijkje nemen! Pal achter het station van Tilburg staat een imposant gebouw: de LocHal. Een plek waar leren en studeren, ondernemen en onderzoeken, ontmoeten en vergaderen, creëren, innoveren, exposeren en presenteren samenkomen. De plek waar Seats2meet Tilburg (de Bibliotheek Midden-Brabant, KunstLoc Brabant en BrabantC) gevestigd is. Een imposant gebouw en inspirerende locatie, sowieso het bezoeken waard!

 

 

De Glazen zaal (lees meer over de achtergrond van deze bijzondere zaal op de website van Seats2meet)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*

Communicatie | Organisatie: deel jouw verhaal & inspireer!

Ben je trots op je bedrijf, product, dienst? Is er een organisatorisch element in je organisatie waar je trots op bent? Is er een goede online/offline balans? Voer je een succesvol social media beleid? En wil je graag je verhaal delen?

Laat van je horen ; wie weet staat hier binnenkort jouw verhaal!