De kracht van beeld!

Een goed sociaal profiel heeft in mijn ogen iets persoonlijks, iets tastbaars, misschien zelfs iets kwetsbaars. Eén goed beeld zegt meer dan een hele lap tekst. Ik bewonder mensen die mooi kunnen fotograferen. Daar ligt nog een ambitie voor mij in het verschiet. Hoe geef je door middel van de juiste foto kleur aan je bericht?

Fotograferen met je smartphone

‘Met je smartphone kun je bijna net zulke mooie foto’s maken als met een spiegelreflexcamera. Als je maar weet hoe.’ Dat leek me wel wat. Geïnspireerd door de beelden die ik zag van Zilverblauw, heb ik het boek ‘Snap! Fotograferen met je smartphone’ van Anki Wijnen aangeschaft. Geen spijt van; er staan goeie tips in, het leest makkelijk weg en is ook nog een aanwinst voor je interieur/boekenkast met de kleurrijke kaft en dito foto voorop. Kortom: een aanrader. De vakantietijd bleek het moment bij uitstek om het boek te lezen én om gewoon aan de slag te gaan.

Photo: by Anne-Marie (filter)

Zakelijk maar toch persoonlijk

Of het nou om je website of social media accounts gaat, het is belangrijk om teksten te voorzien van sprekend(e) beeld(en). Vaak kun je die vinden op website met (gratis) stockfoto’s (bijvoorbeeld Freepik en Pixabay). Je kunt er gemakkelijk zoeken op onderwerp en als je geluk hebt, krijg je prachtige foto’s te zien die je gratis kunt downloaden. Als je de tijd neemt om wat verder te kijken én origineler wilt zijn, trek er dan zelf op uit om plaatjes te schieten. Het verpersoonlijkt je tekst, je verhaal, je actie, je promotie. Je zult wellicht merken dat een bepaald soort foto je voorkeur heeft (stilleven, bewegend beeld, natuur, kleurrijk of zwart-wit); op een gegeven moment creëer je zo een eigen stijl. Een beeld dat past bij jou, bij jouw bedrijf en dat zorgt voor herkenbaarheid bij je gasten, je klanten, je online bezoekers. Beelden die sfeer geven aan je verhaal. Ontbreekt het je aan tijd, dan is het wellicht te overwegen om het verzamelen van beeldmateriaal uit te besteden. Dat kan aan een professionele fotograaf, met dito kosten, of aan iemand met een goeie smartphone die oog voor detail.

Photo: by Anne-Marie (filter). Promotie voor evenement Regio Business.

Experimenteren maar

Voorzichtig ben ikzelf wat gaan experimenteren tijdens de vakantie. Spannend wel, want wat ik mooi kan vinden, vindt een ander (lees: beroepsfotograaf) wellicht amateuristisch. Op je telefoon staat het nog veilig, maar als je het dan online gaat plaatsen.. Maar ja zonder lef kom je nergens. Foto’s maken, foto’s weggooien, hoe makkelijk gaat dat tegenwoordig. Dus op pad met die smartphone en experimenteren maar! Die spiegelreflexcamera volgt dan later wel.

Photo: by Anne-Marie (filter)
Photo: by Anne-Marie (no filter)
Phot: by Anne-Marie (filter)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*