Pannenkoek!

Vandaag is het Nationale Pannenkoekdag. Nationale wat? Ja, er bestaat blijkbaar een Nationale Pannenkoekdag. Waar ik tot voorheen hier nog niet van gehoord had, blijkt het al de elfde keer dat we dit vieren in Nederland. De eerste keer vond plaats in 2007. De basis, zo lees ik, ligt bij basisscholen. De eerste keer deden er zo’n 60 deelnemende basisscholen mee. De elfde keer maar liefst 1.110 scholen. Het idee erachter is dat het dé dag is waarop kinderen pannenkoeken bakken voor ouderen, om hen in het zonnetje te zetten.

Website

Er is zelfs een speciale website www.pannenkoekdag.nl. Tefal en Koopmans ondersteunen Nationale Pannenkoekdag. Doelgroep zijn scholen. Als deelnemende school ontvangt men het Pannenkoekdag Startpakket met posters om ze op weg te helpen met de organisatie.

Actualiteit en commercialiteit

Ineens zie ik het overal, in de media, op social media. Radiozenders verwijzen ernaar en, uiteraard, de supermarkten en foodbloggers. Logischerwijze promoot de supermarkt promoot producten en zullen pannenkoek restaurants een extra actie opzetten. De actualiteit stimuleert tot commercialiteit.

Maar wat leuk, denk ik dan, hier kun je als organisatie ook zomaar op inspelen. Besteed er aandacht aan via social media, laat zien dat je actueel bent. Organiseer een workshop/teambuilding activiteit voor je medewerkers of trakteer op pannenkoeken tijdens de lunch. Gewoon, omdat het kan. Omdat het grappig is. En omdat het Nationale Pannenkoekdag is.

Trek gekregen? https://www.pannenkoekdag.nl/recepten Eet smakelijk!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*